Eigen Makelij V – Expertise (State Magazine)

21 december 2013


2013 Mag een goed jaar voor de Belgische hiphop genoemd worden. Uit Nederland komt er steeds meer aandacht voor de Vlaamse scene en dat resulteerde uiteindelijk zelfs tot zuiderburen die bij Top Notch getekend werden. Het Antwerpse hiphoplabel Eigen Makelij fungeert als moederschip van het raptalent in België. Om te laten horen wat voor vlees zij in de kuip hebben brengt het label geregeld verzamelaars uit. Nu is het de beurt voor de vijfde verzamelaar van Eigen Makelij, die de titel ‘Expertise’ draagt.

Release ::: V/A - Eigen Makelij V "Expertise"

Op Expertise komen maar liefst twaalf rappers en acht verschillende producers aan bod. Dit zorgt ervoor dat het een gevarieerd schijfje is dat niet snel gaat vervelen. Zo is opener en titeltrack ‘Expertise’ een onvervalste boombaptrack met scratches op het refrein, terwijl ‘Geen Drama’ juist heel makkelijk te verteren en dansbaar is. Liefhebbers van trappy hiphop hebben aan ‘In De Klup’ een banger om op te flexen en het funky ‘Niet Te Nauw’ zou niet misstaan in een rollerschaatsdisco. Nagenoeg elke track op de cd kent een sterk refreintje (met uitzondering van ‘Roedel’) dat het geheel absoluut een meerwaarde geeft.

Lees verder op statemagazine.nl