Dyna Dee – Straffe Toebak (DaMusic)

29 december 2013


De driehoek tussen Vlaamse hiphopsteden Gent-Antwerpen-Mechelen is een debuut-ep rijker. Straathoekwerker Vincent Detaeye brengt onder het alias Dyna Dee de gratis ‘Straffe Toebak’ ep uit op Basta Bla, en die kent zeker potentieel.

Het klinkt cliché maar de basis zit meer dan goed. Stuk voor stuk zijn het goeie producties, met Aan Boord (beats van Junior Makhno), Face Off (beat van Cozone) en Rode Draad (van het Franse Grim Reaperz) als toppers. Die laatste werd terecht als eerste single gekozen en kreeg al een videoclip mee.

Dee gaat ook niet meteen vliegen, nu ie eindelijk een solo ep afleverde. In de teksten zelf horen we dat het om een gevoelsplaat gaat met thema’s als zelfmoord, verslavingen en eenzaamheid, recht voor de raap en meteen een bedanking voor de haat die komen zou. Het zegt wat over de relativering, maar duwt hem hierdoor ook zeker niet in de underdogrol.

Lees verder op damusic.be