Brihang — Periode Jalisco

27 februari 2014


Brihang, de West-Vlaamse artiest die vorig jaar zijn EP ‘Periode Jalisco’ uitbracht bij het Gentse label Fake Records, heeft een nieuwe clip uitgebracht. De video bij het titelnummer ‘Periode Jalisco’ is de derde en laatste clip van de EP en is tevens de afsluiter van een visueel drieluik.

De video is bedacht en uitgewerkt door het jonge collectief Strijkvideo, eerder ook al verantwoordelijk voor de clips ‘Lichaam’ en ‘Ze zij me’. De makers spelen met projecties en schaduweffecten, waardoor een bevreemdende sfeer ontstaat die uitstekend bij Brihangs zinnelijke universum past. Het hoeft niet te verbazen dat Brihang het met dit nummer tot in de finale schopte van De Nieuwe Lichting, een prestigieuze muziekwedstrijd op Studio Brussel. In die finale is Brihang ook de enige hiphopartiest.

Het gaat Brihang (echte naam: Boudy Verleye) behoorlijk voor de wind sinds hij eind vorig jaar z’n EP ‘Periode Jalisco’ uitbracht bij het Gentse label Fake Records. Opgemerkte videoclips, een goedgevulde live-agenda, opgepikt worden door radio-dj Lefto en nu ook een finaleplek in De Nieuwe Lichting: de nog altijd maar twintigjarige rapper uit Knokke beleeft mooie tijden. En lijkt ook buiten de grenzen van het genre aan te slaan, iets waar niet veel rappers in slagen.