Chase sprak met Braem

20 maart 2014


Chase.be sprak met de Gentse rapper Braem naar aanleiding van zijn nieuwe EP, “De Waarzegger”.

Nadat het een poosje stil is geweest rond je, is de ‘Waarzegger EP’ er eindelijk. Vanwaar kwam dit plotse initiatief?

Braem: “Het is zo, maar ik had voor mezelf besloten dat het er nu eens van moest komen en ik ben ervoor gegaan. Het heeft inderdaad een tijdje geduurd maar ik ben iemand die graag zijn tijd neemt voor een bepaald project zodat het dan uiteindelijk tot in de puntjes verzorgd is. Daarnaast was het voor mij ook een kwestie van de juiste mensen te vinden en laten we zeggen dat Tradd, de producer van ‘Waarzegger’, de juiste man op de juiste plaats was.”

Alle beats zijn dus van zijn hand?

“Dat klopt, maar Tradd betekent voor mij veel meer dan maar gewoon een beatmaker. Alles is opgenomen in zijn studio en hij staat ook in voor de mixing en de mastering. Mijn taak bestaat erin om de teksten te schrijven en ik moet er uiteindelijk ook voor zorgen dat onze EP de mensen bereikt.”

Hoe zou je de titel ‘Waarzegger’ verklaren?

Lees verder op chase.be