V/A — Visite Vol​.​ 1

22 maart 2014


100% Belgisch. Dat is de kern van Visite Vol.1, de verzamel-cd waarop Phatmark Cypher Time en Oh Snap Grfx hiphoptalent uit heel België verenigen. Niet toevallig verschijnt de cd op 21 maart, de start van de lente.

Visite Vol.1: 100% Belgisch, hiphoptalent uit alle hoeken van België verenigd!

Die lente zou wel eens kunnen aanbreken in de Belgische hiphopscene: in 23 tracks laat Visite Vol.1 een brede waaier aan Belgisch raptalent horen, over alle provinciegrenzen heen. De nadruk ligt op de verschillen in talen, dialecten en afwisselende flows. Ondanks die verschillen wil Phatmark de scene juist samenbrengen en sterker maken. “Het is veel te lang geleden dat België samen verenigd was op één tape. We willen de hiphopartiesten over taal- en provinciegrenzen tillen. Er is heel wat talent aanwezig in Wallonië, Brussel en Vlaanderen en hopelijk slagen we er hiermee in dat wat dichter bij elkaar te brengen”, vertelt Wouter Lierman (CONNARD) van Oh Snap Grfx.

Download ::: V/A -- Visite Vol​.​ 1

“De verschillen zijn juist de grote sterkte van de Belgische hiphop. Overal waar je gaat, hoor je iets anders: Nederlands, Frans, Engels, … Elke plaats heeft z’n eigenheid, z’n eigen cultuur.” Eenheid in verscheidenheid is dan ook de reden waarom de Belgische driekleur de cover siert. “Het is geen politieke boodschap. Dit is een kans om de gigantische veelheid aan talent binnen België samen te brengen.”

Natuurlijk vind je op Visite Vol.1 in de eerste plaats ook goeie hiphop. De cd bevat een exclusieve track van Samme (Lenterebellen, in aanloop naar zijn album), en recent werk van Batteraaf (Riemst). Ook Deejay Sonar werkt eraan mee. Verder hoor je Powahed (Power ende Mauz – Kruibeke), Shockproof (PT Crew – Mechelen), Madsin (Oostende), Tonino (Namen), L’Hexaler (Seraing), DOPE ADN (Luik) en nog veel meer.

“Iedereen was onmiddellijk heel enthousiast”, vertelt CONNARD. “We merken dat er echt iets beweegt en dat de artiesten van onder hun kerktoren uit willen komen. We zijn dan ook heel blij dat we zoveel verschillende streken op één tape hebben kunnen brengen.” Visite Vol.1 is een mix van jong talent en vaste waarden geworden.

En de toekomst? “We kijken al uit naar het tweede seizoen van Phatmark Cypher Time, waar we nog andere artiesten en streken willen promoten. Dit kan het begin zijn van een heel mooi project.” Voorlopig dient de honger nog gestild met Vol.1: de cd is vanaf 21.03.2014 GRATIS te downloaden op www.phatmark.org.

Tracklist

 • 01. Deejay Bazemental – The Cypher
 • 02. Batteraaf – Troebel Water
 • 03. Fakir – Pas De Doutes
 • 04. Jones – Kleine Jongens Worden Groot
 • 05. Shockproof – Vijf Voor
 • 06. Mc Equal ft Jorre – Micsessie
 • 07. Illusive – The Funk vibe
 • 08. Ozi One ft Madsin & G-Saw – Give It Up
 • 09. Powahed – Da Fonk Keeps Bangin’
 • 10. Dj Tumult – Intumulterlude
 • 11. L’Hexaler – Lab’orateur
 • 12. Madsin – Attention
 • 13. Onze Zaak – Evenwicht
 • 14. PT-Crew ft Thomas – Alles Geven
 • 15. Masta Pi – Le Retour De Guerriere Massaï
 • 16. Flowerik – Afgeschreven
 • 17. Dj Dizzy Dee – Interlude
 • 18. T-Loc – Cohesie
 • 19. Tonino & Le Seize – Espaces Parallèles
 • 20. Senz – Reconstruction
 • 21. Grafgravers – Bin Us Thus
 • 22. Samme – Wa Gaan We Doen Dan
 • 23. DOPE ADN – Bandes d’enfoirés

Download