Chase sprak met Dirrty D

27 maart 2014


Chase.be sprak met Dirrty D naar aanleiding van zijn nieuwe Nederlandstalige release “Het Beest”.

Welkom Dirrty D, kunnen we jou iets aanbieden om te drinken?

Doe mij maar een koffie. Mannen die op vrijdag om 21u koffie drinken, hebben meestal nog grootse plannen. (knipoog)

Nu je dat zo zegt, vertel ons eens wat meer over die grootse plannen?

‘Het Beest’ wordt op 28 maart gereleaset in de Plug-in in Leopoldsburg, dat is mijn debuutalbum in het Nederlands. Ik ben geboren in Duitsland en ben begonnen met rappen in het Duits en het Engels, dan spreken we wel over tien jaar geleden. Toen maakte ik nog muziek met rapper SIMS, onder de naam RAS. In 2004 hebben we samen ‘Rap Present’ uitgebracht, maar daarna was het voor mij tijd om alleen verder gaan. Dat resulteerde in het opstarten van mijn eigen productiestudio, DDP. Hier heb ik mijn eerste soloalbum ‘Rapdealaz’ gemaakt. Nu leek het me maar eens tijd om een Nederlandstalig album te maken, aangezien België ondertussen toch mijn thuis is geworden.

Na het beluisteren van de eerste single is het duidelijk dat dit geen hiphopalbum voor mainstream Vlaanderen wordt. Of hoe denk je daarover?

Lees verder op chase.be