Chase sprak met Froze

11 april 2014


Op zaterdag 19 april stelt de Gentse rapper Froze zijn nieuwe album ‘Het Venster op de Wereld’ voor. Tussen de opnames van z’n clip, de vergaderingen met z’n manager en het slurpen van liters koffie door kreeg Chase hem toch even te pakkenvoor een interview.

Interview ::: Chase sprak met Froze

Mag ik je eerst en vooral proficiat wensen met het nieuwe album, naar mijn bescheiden mening zitten er echt topnummers tussen.

Merci, weet je, ik ben echt superhard en druk bezig geweest met dit laatste album en ik ben er zelf ook echt tevreden over. Ik heb altijd alles zelf in handen gehad en dat is nu ook terug zo: van het artwork, de soort beats die ik wil tot het draaien van de clip. Muziek vergt veel energie en tijd maar het is gewoon mijn leven. Acht jaar ben ik al bezig met mijn muziek en met het zoeken van de weg naar de top (lacht). Ik sta er mee op en ga er mee slapen. Voor mij is het meer dan enkel een bezigheid of een hobby, ik probeer mijn dromen te volgen en steek mijn hart en ziel in mijn muziek. Enkel door er zo professioneel mogelijk mee bezig te zijn denk ik dat je het waar kan maken. Mensen zien direct of je fake bent en het maar voor de centjes of de faam doet, bij mij komt het van dieper.

Wat mogen we zoal verwachten op 19 april in de Centrale?

Wel, eerst en vooral breng ik live de nieuwe nummers van het album, en geloof mij, het dak gaat er afgaan. Ik heb er echt zin in en sta te popelen om mijn nieuwe tracks te droppen op het podium. Verder zullen er ook guest optredens zijn door o.a. ‘Seba & Karma’ en ‘Ares’, een gast uit Nederland die ook wel hard gaat op de mic. Onze dj van Rauw & Onbesproken ‘Latomski’ zal de afterparty hosten. Als je een hart voor nederlandstalige hiphop hebt ben je er beter bij op zaterdag 19 april.

Je brengt dit album inderdaad uit op het label ‘Rauw & Onbesproken': hoe gaat het nog met de boys? Hoe moeten wij ons deze crew voorstellen?

R&O is zoals je zegt inderdaad een label, een crew van voornamelijk Gentse gasten die allemaal zwaar bezig zijn met het promoten van Nederlandstalige hiphop. Met R&O proberen wij Nederlandstalige hiphop naar een hoger niveau te tillen. Voor mij is de rode draad daarbij dat iedereen supergemotiveerd is en ook zijn eigen ding kan doen binnen de groep. We zijn allemaal gasten die elkaar steunen en respecteren en dat is natuurlijk de max.

Je zegt dat jullie de Vlaamse hip hop naar een hoger niveau willen tillen. Ik denk dan spontaan aan de Nederlandse hiphop-scène die echt wel groot en dikwijls kwalitatief hoogstaander is?

Lees verder op chase.be