Brihang — Herhaling

1 mei 2014


Twee maanden na het winnen van De Nieuwe Lichting, de prestigieuze muziekwedstrijd op Studio Brussel, brengt de West-Vlaamse hiphopartiest Brihang een nieuwe single uit. “Herhaling” werd voor het eerst door de ether gejaagd op 30 april in het programma Select op Studio Brussel en zal de weken daarna nog vaker te horen zijn op de radiozender.

Het gaat Brihang, het alter ego van de jonge Boudy Verleye, voor de wind sinds hij De Nieuwe Lichting wist te winnen. Dezer dagen is hij regelmatig op de planken te bewonderen en hij gaat vanzelfsprekend een bijzonder drukke festivalzomer tegemoet, met onder meer passages op de Lokerse Feesten en Pukkelpop. De rapper kan nu ook met deze nieuwe single het festivalpubliek gaan veroveren.

“Herhaling” is Brihang zoals Vlaanderen hem enkele maanden terug leerde kennen: een ijzersterke productie aangevuld met heerlijk poëtische teksten waarin schoonheid en zelfrelativering hand in hand gaan. Het nummer wordt uitgebracht door z’n vaste label Fake Records en is digitaal te verkrijgen vanaf vandaag. Een fysieke uitgave is niet gepland.

Brihang bracht in juli 2013 zijn EP “Periode Jalisco” uit bij Fake Records. Deze single is een nieuw nummer en staat dus niet op die plaat. Plannen voor een nieuwe plaat zijn er nog niet, maar liefhebbers van Brihang zullen niet zo lang op hun honger blijven zitten, dat staat vast.

Credits

  • Beat: Brihang
  • Tekst: Brihang
  • Blazer/bugel: Inca Garnica
  • Backing vocals refrein: Chillow
  • Opname, mix en master: Chillowproductions