Reviews 150

Release ::: Don Luca -- Luistermuziek EP

Don Luca — Luistermuziek (Chase)

26 februari 2014

Don Luca tekende onlangs bij Marmalade Productions en de vruchten van hun samenwerking werden geplukt, gekookt en ingeblikt. ‘Luistermuziek’ bestaat uit zeven tracks en is te koop op iTunes en Bandcamp. Review door Chase.be.

Release ::: Dyna Dee - Straffe Toebak EP

Dyna Dee – Straffe Toebak (RifRaf)

17 januari 2014

Zeer intieme plaat van de uit het Gentse afkomstige Vlaamse rapper Dyna Dee. Beslist geen makkelijke opgave, opgroeien in een verscheurd gezin, al levert het natuurlijk stof op om een plaat van te maken. Review door RifRaf.

Release ::: Dyna Dee - Straffe Toebak EP

Dyna Dee – Straffe Toebak (DaMusic)

29 december 2013

De driehoek tussen Vlaamse hiphopsteden Gent-Antwerpen-Mechelen is een debuut-ep rijker. Straathoekwerker Vincent Detaeye brengt onder het alias Dyna Dee de gratis ‘Straffe Toebak’ ep uit op Basta Bla, en die kent zeker potentieel. Review door DaMusic.

Release ::: V/A - Eigen Makelij V "Expertise"

Eigen Makelij V – Expertise (State Magazine)

21 december 2013

Het Antwerpse hiphoplabel Eigen Makelij fungeert als moederschip van het raptalent in België. Om te laten horen wat voor vlees zij in de kuip hebben brengt het label geregeld verzamelaars uit. Nu is het de beurt voor de vijfde verzamelaar van Eigen Makelij, die de titel ‘Expertise’ draagt. Review door State Magazine.

Release ::: The Sloofs - Poetreilstijl

The Sloofs – Poetreilstijl (RifRaf)

31 oktober 2013

The Sloofs zijn Mike C en Foenkmaster B, beiden Meetjeslander van het jaar 2011. Zo’n decoratie krijg je vast niet zomaar. Met de release van het hilarische én dansbare Poetreilstijl zal ‘t alleen maar crescendo gaan vanaf hier wat ons betreft, want dit is, zoals wel vaker dit jaar, alweer een straf Vlaams hiphopalbum.

Release ::: The Sloofs - Poetreilstijl

The Sloofs – Poetreilstijl (DaMusic)

24 oktober 2013

De Meetjeslandse hiphopband The Sloofs heeft niet stilgezeten. Met ‘Poetreilstijl’ leveren ze een debuut af om U tegen te zeggen. Review door DaMusic.

Nieuws ::: Tourist - Antwerps Testament

Tourist – Antwerps Testament (RifRaf)

27 september 2013

Belgen: grof wild op de transfermarkten blijkbaar. Nu de halve nationale ploeg in Engeland sjot, doet ook de Antwerpse rapper Tourist een bescheiden hazardke door bij Top Notch te tekenen, het absolute toplabel uit de Nederlandse hiphop-eredivisie, waar ook onder andere Opgezwolle en Opposites vertoeven.

Release ::: V/A - Friends, Fools & Family

V/A – Friends, Fools & Family (RifRaf)

27 september 2013

Phatmark, een bijzonder talentvol jawel collectief uit de Verre Vlaanders neemt hiphop bloedserieus door de fun niet te vergeten. Zeg het tegen niemand, maar deze Friends, Fools & Family is oneindig veel sympathieker dan sommige andere Vlaamse hiphopreleases die ons sinds lang en kort hebben bereikt.

Release ::: Shockproof - Versterking

Shockproof – Versterking (RifRaf)

31 juli 2013

“Al bij de eerste luisterbeurt laat Versterking, de nieuwe worp van Shockproof een sterke indruk na. Zwag Liever tapt af met een aanstekelijk oosters Bollywood-deuntje waarover staalharde raps worden gespuwd: lekkerrr! Ook wat volgt, is klasse.” Review door RifRaf.